“Diergeneeskunde, esthetiek en kennisdeling zijn mijn ingrediënten voor de symbiose tussen passie en werk”

Eveline Bannink

Over Eveline

Ik ben dierenarts-docent en onderwijskundig adviseur. Voor mijn studie diergeneeskundige werkte ik in de humane gezondheidszorg als HBO-Verpleegkundige en stage begeleidster. Na mijn afstuderen in 2006 heb ik enkele jaren als dierenarts in de praktijk gewerkt en vervolgens als dierenarts-docent aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Dankzij alle opgedane ervaringen heb ik de rode draad in mijn carrière herkend en verder uitgewerkt: veterinaire en medische educatie.

Met veel plezier werk ik nu voor zowel de humane als voor de veterinaire gezondheidszorg. Voor de veterinaire sector als zelfstandige onder de naam Evidee en voor de medische sector als senior beleids- en onderwijsadviseur bij het UMC Utrecht.

Mijn werk voor Evidee

Als freelancer zet ik mijn passie voor diergeneeskunde én onderwijs in voor het optimaliseren van leren en van leermiddelen voor onderwijs op het gebied van diergezondheidszorg. Ik wil bijdragen aan de diergezondheid en het dierwelzijn door (aanstaande) collega’s te helpen hun vak goed te leren en bij te houden. Door mijn veterinaire en onderwijskundige ervaring te combineren met twee van mijn hobby’s, namelijk fotografie en grafische vormgeving, kan ik voor hen aantrekkelijk materiaal ontwikkelen en onderwijs geven.

Mijn inspiratie

Jazz, mijn hond en mijn maatje. Misschien leer ik zelf van haar nog wel het meeste over leren en doceren. Haar onuitputtelijke energie, leergierigheid, interesse in werkelijk alles (ook wat soms even niet bij de training hoort) leert mij iedere dag het belang van elementen zoals engagement, motivatie, focus, empathie en geduld in het begeleiden en opleiden van wie of wat dan ook.

Foto: edwindejongh.com i.s.m. catvertise.nl